Chirurgie

Stomatologia chirurgicală constă nu numai în înlăturarea dinților, dar și în operații, care permit păstrarea dinților.

Rezectia de apex rădicular

Vizează menţinerea dinţilor trataţi anterior, dar care cu timpul s-au inflamat. Materialele şi metodele aplicate câţiva ani în urmă nu oferă posibilitatea de a accesa locul de inflamaţie sau de formare de chisturi prin intermediul canalelor de nervi. Dacă dintele este necesar pentru proteza ulterioară (poate juca rolul de sprijin), este important să fie păstrat în dantură. În astfel de cazuri se efectuează intervenția chirurgicală de rezecție apicala radiculară,

Sub anestezie, printr-o incizie în cavitatea bucală este înlăturată o mică secţiune de rădăcină cu țesutul afectat din jur. Această porțiune este umplută cu material osos artificial şi apoi închis cu cusături.

Rezecția apexului rădăcinii permite de a evita protezarea mai costisitoare, cum ar fi implantarea, deoarece se salvează dinții naturali.

Hemisecția

O altă procedură chirurgicală care vizează păstrarea dintelui. În cazul hemisecției o parte a dintelui este eliminată împreună cu una din rădăcini.

Gingivectomia

Eliminarea buzunarelor gingivale, adică o mică parte detaşată de gingia dintelui. De asemenea este o operație de păstrare a dintelui deoarece previne slăbirea dinților și evită inflamațiile.

Tratamentul de periostită

De fiecare dată este complex. Dacă procesul inflamator infecţios s-a extins dincolo de tesutul parodontal a dintelui pe periost, atunci se dezvoltă periostita. Dintele afectat trebuie eliminat pentru a deschide abcesul şi de a crea un flux exudatului.

Tratamentul alveolitei

Inflamația alveolei după îndepărtarea dintelui, din păcate, este o complicație frecventă. Sistemul imunitar slăbit sau răspândirea infecţiei în cazul parodontitei cronice poate împiedica vindecarea rapidă. Uneori, pacientul însuşi este vinovat de apariția acestei alveolite. El este provocat de:

 • mâncarea fierbinte, condimentată, aspră chiar în prima zi după înlăturare;
 • clătirea gurii în ziua înlăturării;
 • fumatul.
În orice caz, durerea persistentă după înlăturarea dintelui, care creşte în timpul mâncării, şi, uneori, care poate să se extindă în regiunea urechii sau tâmplei, mirosul neplăcut din gură - acestea sunt simptomele alveolitei. Nu tergiversați tratamentul și nu agreați durerea. Alveolita, care a început să progreseze, poate duce la osteomielita (inflamatia osului maxilar).

Pericoronarita

Este inflamaţia ţesuturilor din jurul dintelui. Cele mai frecvente acesta este ”dintele de minte”. După excizia suprafeţei mucoasa dintelui este deschisă și inflamația dispare.

Compactosteotomia

Se efectuiază în timpul fazei pregătitoare a tratamentului ortodontic, în scopul de a schimba rezistența corticalei osoase. Ca urmare a corecției chiar și a deformațiilor severe decurge mult mai rapid.

Indicații la compactosteotomie

 • permutarea unui grup sau a unui lanţ de dinți;
 • riscul de reapariție a anomaliilor;
 • malpoziția dinților.

Chiuretajul deschis

Chiuretaj este înlăturarea plăcii bacterine, curăţarea şi lustruirea porțiunii de rădăcină a dintelui și chiuretajul pungilor parodontale. Este necesar înainte de intervenția chirurgicală, pentru a evita complicaţiile cauzate de pătrunderea infecției. Chiuretajul deschis este indicat pentru adâncimea pungilor parodontale mai mari de 5 mm. Operația se efectuează sub anestezie locală şi asigură eliminarea completă de buzunare.

Indicaţiile pentru chiuretaj

 • abcese;
 • buzunare osoase;
 • gingii subțiate şi fibroase;
 • mobilitatea patologică a dinţilor de gradul 3 și 4.

Toate procedurile chirurgicale sunt efectuate sub anestezie!

DenumireaPreţ*
Extracţia simplă a dintelui (mobilitate de gradul II, III, IV)150.00
Extracţia complicată a dintelui (mobilit. de gradul I, rădacina)250.00
Extracţia «dintelui de minte»250.00-400.00
Extracţia dintelui disturpat şi retinizatde la 500.00
Extracţia părţii coronare a dintelui100.00
Rezecţia apicală a rădăcinii1000.00
Hemisecţia (1 dinte)500.00
Gingivoectomia (1 dinte)200.00
Tratamentul periostitei200.00
Tratamentul alveolitei250.00
Decapuşonare (pericornorită)170.00
Plastia frenului buzei şi a limbii500.00
Sutura pe gingie (1 buc)100.00
Înlăturarea suturilor130.00
Compactosteotomie200.00
Pansament100.00
Chiuretaj deschis (1 dinte)250.00

* - prețurile sunt indicate în lei (MDL) la cursul BNM

Contacte

Map

Cine suntem

Echipa noastră este formată din profesionisti cu vastă experientă, pregătiti pentru a face fata oricărei situatii.

Medicii nostri au urmat stagii de pregătire si au experientă de lucru atât în tară cât si în străinătate.

Citeşte mai departe

Clienţi

 • Stăvilă Aliona, 32 ani
  În clinica, Dr.Spataru, mi-am tratat dinții cu plăcere, fără frică și plus am primit și un card de reducere fiindu-le pacient fidel
 • Rusu Ion, 55 ani
  Calitatea serviciilor este foarte înaltă, iar Dr.Gorn-un medic desăvîrșit. I-am devenit pacient fidel
Toate impresii